maandag 2 november 2015

Happy holidays

Hoi allemaal,
 
De koude winteravonden zijn in aantocht. De herfst met zijn onstuimig weer. Ik merk dan dat ik wel vaak andere kaarten maak. Nou ben ik niet van de kerstkaarten maar soms komt er iets op je pad waardoor je toch een leuke kerstcreatie maakt. Zo ook deze keer.
 
 
Ik ben aan de slag gegaan met de Dutch Doobadoo shape art star mal. Eerst heb ik de ster via de buitenzijde op wit cardstock overgetrokken. Daarna een stapje kleiner gegaan op een groen stukje cardstock. Omdat ik hem toch anders wilde hebben heb ik daarna een paar stappen overgeslagen en heb ik een kleinere ster op wit cardstock overgetrokken. Daarop een kleinere ster met een grijs designpapiertje. Een beetje passen en meten om te kijken hoe ik hem verder wil.

 
Omdat ik mijn groene papiertje toch wat saai vind heb ik besloten met inkt en een leuke mask hier een designpapiertje van te maken. Dus dat het papiertje niet effen meer is.
Ik heb gekozen voor de mask art sterrenhemel maar je zou ook bijvoorbeeld de ice stars kunnen gebruiken.

 
Hoe doe je dit? Je pakt je papiertje, je mask en een blending tool. Daarna ga je kijken welke inkt je wilt gebruiken. Ik pak hiervoor een inkt op waterbasis omdat ik alles onder smeer. Je zou dus kunnen gaan voor Distress.
Je gaat dan dus met je blending tool inkt opnemen, met draaiende bewegingen ga je dan over de mask die je op je papiertje gelegd hebt. Normaal doe je dit natuurlijk als je papiertje nog niet ergens op geplakt is. Nu heb je zoals je kan zien op de foto's enkele vlekjes op het wit. Ik vind dat niet erg maar het is wel iets waar je aan moet denken als je het achteraf doet.
Als je alle stukjes gehad hebt en je bent tevreden ga je eerst de mask schoonmaken. Ik doe dit met babydoekjes.
Daarna de sterren op elkaar geplakt, gaatje gemaakt en daardoor een lintje gedaan. Het stempelafdrukje van artbymiran gekleurd met alcoholmarkers heb ik in het midden gedaan. Dat vond ik het mooiste uitkomen. Daarna alles wat versiert. De boompjes, tekst en kerstbal zijn van Dutch Doobadoo. De ster en het rendierhoofd zijn van craftemotions.
 
Hopelijk vonden jullie het weer leuk en hebben jullie weer leuke creatieve ideetjes opgedaan.
Mocht je nog iets weten mag je mij of andere leden van ons DT dit natuurlijk altijd vragen.
 
 
Veel creatieve avonden/middagen gewenst en tot de volgende keer.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten