zaterdag 8 november 2014

Deurhanger 2.0 structuurpasta

Hallo allemaal,

Het is weer zover. Eindelijk weer een blogpost van mij. Dit keer ben ik weer met een deurhanger bezig geweest. Alleen nu met structuurpasta. Ook zal ik van bepaalde producten aangeven waar ik deze gekocht heb. Druk dan op de winkelnaam voor de link. Dit zijn winkels waar ik zelf bestel zodat ik jullie altijd goed winkels doorgeef. 

1. Kleur je deurhanger zwart met Gesso. Houdt er rekening mee dat dit minimaal 2 lagen zijn als je het dekkend wilt hebben. De mijne, gekocht bij de Kwast, is na 2 lagen goed dekkend. En me een Heat Tool is het zo gepiept. Vergeet ook de zijkanten niet.


2. Kies een leuke tekst uit je mask stencils. Deze Home Sweet Home heb ik bij Hobbyshop Sandra gekocht. Is een mooi klein formaat en gemaakt van super fijn materiaal. Ook de hartjes die je ziet komen daar vandaan alleen dat is dan een ander stencil. De tekst heb ik met plakband afgeplakt zodat ik mijn enthousiasme niet te veel structuurpasta op de hanger komt. De structuurpasta die ik heb gebruikt komt van Hobbyvision. Helaas hebben ze die daar op dit moment niet. Dus heb ik een andere link gebruikt. Die van de Dutch Doobadoo, daar heb ik zeer goede verhalen van gehoord. En anders de Viva Decor - Struktur Paste van bijvoorbeeld Webshopmargo


3. Ga hem nu verder versieren met structuurpasta. Hieronder gebruik ik de bricks van Dutch Doobadoo. Deze kan je ook weer vinden bij Hobbyvision. Ik heb her en der wat van deze steentjes aangebracht. Wel eerst goed laten drogen. Ook hier kan je weer delen afplakken die je niet wilt gebruiken.


4.  Nu ga je alles zwart maken. Denk erom de delen met pasta zijn hoger en de randjes hebben daarom dus extra aandacht nodig.


5. Met inka gold kan je je structuurpasta een mooi effect mee gaan geven. Ik heb de goud bruin gebruikt. Gekocht bij Hobbyshop Sandra. Let wel, blijf met je vingers UIT het potje. Haal dit met een plastic lepeltje eruit, doe het op je craftsheet of acrylblokje en breng het dan aan met je vinger. Je hebt maar heel weinig nodig. Ga je wel met je vingers in het potje heb je kans dat je door bacteriĆ«n en vuil schimmel in je product krijgt. 


6. Nu kan je de rest gaan versieren. Ik ben op onderstaande foto mijn facebook vrienden aan het vragen welke sleutel zij zouden kiezen. Het leuke hieraan vond ik dat de mensen die niet of waarvan ik niet weet dat ze knutselen de lichte sleutel kozen en de mensen die wel knutselen de donkere sleutel. Persoonlijk heb ik voor de donkere gekozen omdat je anders de sleutel als eye catcher krijgt in plaats van de tekst. Beide sleutels waren voor bewerking hetzelfde, de donkere sleutel heeft eerst een gesso badje gehad en daarna met inka gold de accenten gekregen. 


Wil je nou ook zo'n leuke deurhanger maken en weet je wil je eens zien hoe het moet, boek een workshop bij mij. Wil je wel zo'n deurhanger maar hem niet zelf maken, ook dan kan je bij mij terecht. Je kunt mij altijd via de mail, stampin.melanie@gmail.com en binnenkort ook te bereiken via mobiele nummer 06 10 86 34 03 voor een deurhanger op maat. Ik ga namelijk proberen om ook tekst stencils te maken zodat je hem kan personaliseren.

Liefs CreaMelanie

2 opmerkingen:

  1. Hoi Melanie, Mooi geworden hoor. Voor een workshop woon je wat ver uit de buurt, maar misschien ga ik je duidelijke werkbeschrijving wel een keer uitproberen. Bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Als je genoeg mensen hebt en bereid bent een kleine vergoeding voor de reis te betalen wil ik best op en neer komen naar je hoor. Geen probleem.

      Verwijderen

Over mij

Mijn foto

Hallo,

Ik ben Melanie, woonachtig in Den Bosch. Samen met mijn twee konijnen en kat woon ik in een leuk huisje niet ver van het centrum. In mij vrije tijd vind ik het erg leuk om met mijn huisdieren tijd door te brengen en ook om lekker wat te knutselen.

Sinds januari 2015 ben ik lid van het CreaMiep designteam. Dus neem regelmatig een kijkje op mijn blog, www.creamelanie.blogspot.com , of op het blog van Creamiep. Voor sneek peaks van mijn creaties kan je ook kijken op mijn facebookpagina creamelanie. 

Veel plezier!